Bu kurs ArcGIS ile Tabansuyu Potansiyeli Analizlerin yapımına yönelik hazırlanmıştır. AHP mantığıyla hazırlanan bu kurs ile uygulama dosyalarını indirerek alıştırma yapabileceksiniz. CBS'nin en temel kavramlarını öğrenip, anlaşılması en zor konuları örneklerle öğreneceksiniz. Katman oluşturmadan, sayısallaştırma yapmaya, raster analizlerinden program ara yüzüne bütün konuları enine boyuna öğrenerek sektörde kazandığım tecrübeleri sizler de deneyimleyeceksiniz.
Vektor ve raster verileri analize hazır hale getirme, projeksiyon sistemlerini değiştirme, AHP tablosunu ve matrisini excelde hazırlamayı öğrenip, yüksek kalitede kartografik tasarımlar ile çalışmanızı taçlandırmayı öğreneceksiniz. Bütün haritaların ve analiz haritasının alanlarını hesaplayarak yorumlayabileceksiniz. Jeomorfoloji, Fay Yoğunluğu, Arazi Kullanımı, Litoloji, Eğim, Toprak, Yağış ve Drenaj Yoğunluğu haritalarını sıfırdan hazırlamayı ve analize hazır hale getirmeyi öğrenip bunları weighted overlay ile çakıştırma analizi yaomayı göreceksiniz.
Anlattığımız konu başlıkları şu şekilde sıralanabilir:
1- Tabansuyu Analizi Genel Kavramlar
2- AHPTablosu Mantığı
3- AHP Tablo Mantığı
4- Jeomorfoloji Haritası
5- Fay Yoğunluk Haritası
6- Arazi Kullanım Haritası
7- Litoloji Haritası
8- Eğim Haritası
9- Toprak Derinlik Haritası
10- Drenaj Yoğunluk Haritası
11- Yağış Haritası
12- Tabansuyu Potansiyeli Haritası
Kurs boyunca yararlandığım kaynaklar:
Abijith, D., Saravanan, S., Singh, L., Jennifer, J. J., Saranya, T., & Parthasarathy, K. S. S. (2020). GIS-based multi-criteria analysis for identification of potential groundwater recharge zones-a case study from Ponnaniyaru watershed, Tamil Nadu, India. HydroResearch, 3, 1-14.
Kurs sonunda kursla ilgili değerlendirmelerinizi bekliyorum.
Yeni yayınlayacağım kurslardan haberdar olmak için ve Youtube videolarımda kullandığım verilere erişmek için siz de Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Ayrıca YouTube KATIL'a üye olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir ve özel videolara erişebilirsiniz.